GP Wijgmaal

20/09/2022Vandaag ben ik de sleutels gaan halen voor mijn nieuwe gespreksruimte in Groepspraktijk GP Wijgmaal. Dat betekent dat u zeer binnenkort, naast huisbezoeken en boswandelingen, ook bij mij terecht kan in een geschikte en aangename ruimte aan de Dijle.
Voor mij is dit een belangrijke stap. Het is fijn terug vaste voet aan de grond te hebben, want dat miste ik wel een beetje. Met de winter voor de deur is het ook geen overbodige luxe, want het is niet altijd wandelweer. En niet iedereen staat te springen voor een wandeling. Een rustig intiem gesprek is nu altijd mogelijk. Die rust is belangrijk. En daarnaast vormt het voor mij ook een stukje erkenning.  Men ziet in dat dit nodig is. Dat het zin heeft. Ik bedank mijn nieuwe collega’s daarom van harte voor het vertrouwen.


Bart

Naast januari is voor velen ook september een maand van goede voornemens. De scholen beginnen terug. Alles neemt een  nieuwe start. De vakantie heeft nieuwe inzichten gebracht. Het kan ook een moment zijn om even stil te staan bij de gang van het leven. Ben ik nog gelukkig? Met wat ik doe? Met hoe ik me voel? Hoe gaat het eigenlijk met mezelf?

Bij een verslaving duik je op dat soort momenten vaak in de roes. Die vragen zijn te pijnlijk. Je wil er niet over nadenken. Maar er zijn ook heldere momenten. Momenten waarop je wel duidelijk voelt waar je probleem zit. En hoe dat je plannen in de weg komt te zitten.
Wil je stoppen met drinken? Of andere verslavingen? Blijf er niet alleen mee zitten. Zoek hulp. Licht je huisarts in. Ga naar zelfhulpgroepen. Zoek een psycholoog. En ja, vandaar dit bericht, ook ik denk je te kunnen helpen. Als ervaringsdeskundige. Het is belangrijk dat je met lotgenoten om gaat. Je kan er veel van leren. Ik ben ondertussen 8 jaar geleden gestopt met drinken en heb gemerkt dat het stoppen met drinken niet eens het moeilijkst was. Het gaat er vooral om om terug te leren leven met jezelf zonder de uitweg van die verdoving. Dat is het echte werk.  Naar je gevoelens te leren luisteren.
Ik werk in regio Leuven en doe huisbezoeken, maar vooral … boswandelingen. Want dat is nog iets anders dat ik je van harte aanbeveel. Herbeleef de natuur en leer haar terug naar waarde schatten. Een gouden tip!

Maar goed. Mijn goed voornemen voor september was dus deze “blog” waarmee ik een structuur hoop te vinden buiten de sociale media waarnaar ik kan verwijzen. Ik wil er naast mijn contactgegevens ook een beetje mijn verhaal kwijt kunnen. Bij deze dus. Welkom!


Bart